proizvodnja

 
 
1_Bura-Brew-Production-2-copy.jpg
 
 

Ječmeni slad melje se u mlinu.

 
 
 
 

Mljeveni slad prebacuje se u tank za proizvodnju pivske sladovine. U ovoj fazi usitnjene žitarice ukome se pomiješaju s toplom vodom i podvrgnu enzimskoj hidrolizi, na različitim temperaturama.

 
 
6_Bura-Brew-Production-56-copy.jpg
 
 

Kada se škrob razgradi do šećera, mješavina se istače u tank za filtriranje. Ovdje se komina odvaja i ispire toplom vodom.

 
 
 
 

Komina se uklanja i šalje lokalnim poljoprivrednicima kao hrana za životinje. Samo filtrirana sladovina odlazi na vrenje.

 
 
11b_Bura-Brew-Production-116-copy.jpg
x_Bura-Production-119-copy.jpg
 
 

Tijekom vrenja dodaje se hmelj u različitim vremenskim intervalima, ovisno o receptu. Nakon 60-90 minuta vrenja ulazi se u fazu filtriranja sladovine vrtložnim taložnjakom (tzv. whirlpool). Nakon toga sladovina prolazi kroz izmjenjivač topline i trenutačno se hladi na 20 °C.

 
 
 
 

Ohlađena sladovina unosi seu spremnike za fermentaciju u koje se dodaje kvasac. Sladovina ostaje u fermentorima 15 do 20 dana.

 
 
 
 

Nakon prve fermentacije pivo je spremno za punjenje u boce bez filtracije i pasterizacije. Pivu se dodaje šećer koji, tijekom druge fermentacije, nestaje djelovanjem kvasca koji i dalje živi u proizvodu čime se stvara gaziranost. Boce moraju odležati 10 dana na 20-25 °C.

 
 
 
 

Pivo se odlaže u hladno skladište na oko 8 do 10 °C, za dodatno dozrijevanje prije prodaje.

 
 
Bura-Porec-3_MM.jpg