O NAMA

Bura Brew neovisna je craft pivovara.

Ideja o projektu nastala je početkom 2014. godine, poduzeće smo osnovali u ožujku 2015., a proizvodnjom smo započeli 2016. kada je san postao stvarnost.

San koji smo dugo vremena slijedili dok smo pomno razvijali ideju, analizirali tržište za izradu poslovnoga plana, pronalazili financijska sredstva, birali lokaciju i razvijali recepture.

Tim Bure čine 3 partnera: Alessandro, Claudio i Veronika, sve troje vlasnici su i obnašaju posebne dužnosti dodijeljene prema iskustvu i sposobnostima.

 
 

ALESSANDRO ZECCHINATI

Osnivač i komercijalni rukovoditelj

 

„Zadužen sam za marketing i odnose s klijentima, ali zapravo čitav dan i istovarujem i utovarujem slad, kombijem dostavljam pivo, čistim, pratim posjetitelje na turama u pivovari, pomažem Veroniki i s Claudijom pravim pivo koje ručno punimo u boce i lijepimo naljepnice.

Prvo craft pivo koje sam kušao: La Brighella pivovare Lambrate, na Božić 1998. Od tog trenutka moj život pivoljupca više nije bio isti.

Ispijati craft pivo ne znači samo ispijati, već i podržavati lokalno pivo. Tako sam postao strastveni ljubitelj craft piva milanskog područja, odakle dolazim i Irske jer sam osam godina živio u Dublinu u blizini legendarne pivnice Porterhouse i popularnoga muzeja Guinness Store House.”

 
 
Claudio_2.jpg

CLAUDIO ROSSI  

Osnivač i majstor pivar

 

„Majstor pivar osoba je koja stvara pivo. No, moje je skromno mišljenje da majstor pivar stvara uvjete za dobivanje završnoga proizvoda dok predano prati svaki pojedini korak u proceduri, uključujući neizostavno čišćenje. Onaj tko uistinu stvara pivo jest gospodin kvasac tijekom fermentacije i dozrijevanja, naravno zajedno s vodom, ječmenim sladom i hmeljem.

Prvo craft pivo koje sam kušao: pivo koje sam napravio u garaži svoje kuće. U svibnju 1997.

Nakon nekog vremena kušao sam „pravo” craft pivo: Tipopils pivovare„Birrificio Italiano od majstora pivara Agostina Ariolija. Tada sam shvatio da imam pred sobom još dug put i da treba posvetiti puno više truda, što sam i činio sljedećih 17 godina, u suradnji s drugim pivarima u kućnoj radinosti i talijanskim mikro pivovarama prije nego što sam otvorio svoju pivovaru."

 
 
Veronika_2_MM.jpg

VERONIKA BECKERS

Osnivačica i voditeljica administracije i financija

 

„Zadužena sam za troškove, administrativni, porezni i financijski dio posla, bavim se narudžbama, a s obzirom na Alessandrovo i Claudijovo mišljenje, na ulogu koju obnašam u poduzeću te kao žena, ja sam ona koja zapovijeda... No, sve odluke donosimo zajedno i jako sam sretna što sam dio ovoga simpatičnog, veselog i stručnog tima.

Prvo craft pivo koje sam kušala: krajem 2010. godine kad sam već živjela nekoliko godina u Dublinu: Deception Golden Ale pivovare Trouble Brewing iz regije Kildare. Nakon toga, kušala sam druga irska craft piva (jako mi se dopadaju piva pivovare Metalman) te sam povremeno kušala dobru Beamish i Kilkenny."